Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Internet En Kinderen: Leerrijk of Gevaarlijk? Essay

  • Submitted by: Jorben
  • on November 24, 2012
  • Category: Social Issues
  • Length: 400 words

Open Document

Below is an essay on "Internet En Kinderen: Leerrijk of Gevaarlijk?" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Kinderen vinden het geweldig om online te surfen, chatten, mailen en gamen. De vraag is echter of de ouders dit ook zo geweldig vinden. Hoe ver kunnen we onze kinderen laten gaan op dit ‘wereld wijde web’? Moeten we ze beschermen of geven we ze de ruimte om alles eigenhandig te verkennen?
Twee op de vijf kinderen tussen negen en veertien jaar surfen dagelijks, amper vier procent zit nooit online. Deze cijfers komen uit een onderzoek naar het surfgedrag van 1700 leerlingen, uitgevoerd door de Universiteit Gent en Action Innocence. Uit deze cijfers blijkt dat het internet niet meer weg te denken is uit onze hedendaagse cultuur.
Er bestaan tal van kindvriendelijke websites waar de jeugd informatie op kan terugvinden. Vroeger ging men hiervoor naar de plaatselijke bibliotheek, nu is deze informatie gewoon terug te vinden op het web. In dit geval kan men uiteraard spreken van een positieve evolutie, aangezien   informatie meer toegankelijk is geworden.
Deze ‘verandering’ brengt echter ook een aantal negatieve aspecten met zich mee. Omdat het internet voor iedereen even toegankelijk is, is het mogelijk dat een kind informatie tegenkomt die niet bestemd is voor zijn doelgroep. Het kind kan in dit geval gechoqueerd raken en in het ergste geval zelfs een trauma oplopen.
Wanneer we het dan over chatten hebben, zien we ook hierin enkele gevaren. Een oudere persoon kan zich   bijvoorbeeld voordoen als een jong iemand en zo persoonlijke informatie verkrijgen. Indien deze persoon slechte bedoelingen heeft, kan dit ernstige gevolgen hebben voor het (meestal niets vermoedende) kind.
De vraag blijft dan: “Hoe moeten we hier als ouder op reageren?”. Een eerste belangrijke stap is het kind waarschuwen over de gevaren van het internet. Vertel het kind hoe om te gaan met bepaalde situaties. Het kind verbieden te surfen is geen oplossing, op een dag wordt het dan toch geconfronteerd met het www. Blijf wel steeds in de buurt als het kind op het internet gaat. Het kind kan dan...

Show More


Citations

MLA Citation

"Internet En Kinderen: Leerrijk of Gevaarlijk?". Anti Essays. 10 Dec. 2018

<http://snehaedu.com/free-essays/Internet-En-Kinderen-Leerrijk-Of-Gevaarlijk-357000.html>

APA Citation

Internet En Kinderen: Leerrijk of Gevaarlijk?. Anti Essays. Retrieved December 10, 2018, from the World Wide Web: http://snehaedu.com/free-essays/Internet-En-Kinderen-Leerrijk-Of-Gevaarlijk-357000.html