Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Jcjdjs Essay

  • Submitted by: blendberisha
  • on November 25, 2012
  • Category: Arts and Music
  • Length: 425 words

Open Document

Below is an essay on "Jcjdjs" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Rrugëtim nëpër shekuj drejt lirisë
Kjo ditë e bekuar dhe e shënuar për të gjithë ne ka qenë dhe mbetet simbol i bashkimit, unitetit, lidhjes, krenarisë, qëndresës dhe vendosmërisë së popullit shqiptarë.
Kjo është një ndër ditët më të ndritshme dhe ndër më të rëndësishmet e rilindjes sonë kombëtare, në gjithë historinë tonë. Jna humbur jetera te tere te shume patrioteve dhe veprimtareve te cilet i bene qendrese armikut duke i bere te kuptojne qe shqiptari nuk leshon truallin e tij pa derdhur gjak. U zhvilluan beteja dhe luftera te ashpra. Ishin Kongreset e Konferencat e shumta ato qe na penalizonin, duke mos na lejuar te gezonim te drejten e krijimit te shtetit te pavarur e sovran, per interesa personale. Shume burra e patriot te shquar,emri i te cileve ka mbete i skalitur perhere ne historine mbare konbetare dhane cdo gje nga vetja per te penguar forcat shoviniste per te copetuar keto troje te bukura te shqiptareve te cilat me plot entuziazem i pershkruan Naim Frasheri ne veprat e tij. Pas shume perpjekjesh e sakrificash, erdhi momenti i shumepritur qe shqiptaret ky popull i pervuajtur, dhe i okupuar me mijera vite te fitonte mevetesine e tij duke u cliruar njehere e pergjithmone nga kthetrat shoviniste. Liria e arritur, është vlera jonë dhe pasuria më e çmuar e shoqërisë tonë, e cila
nuk falet e as dhurohet, por fitohet me shumë punë e përpjekje, gjak dhe vuajtje brezash.
Sot ne festojme 100 vjetorin qe kur Shqiperia u shpall legjitimisht autonome, dhe kthehemi prapa per te kujtuar e vleresuar punen e paepur te intelektualeve te cilet qendruan pa gjume ne sy duke pritur pranveren shqiptare te vije. 
Ne kete dite madhore festojne gjithe trevat shqiptare, per t'i bere me dije gjithe armiqeve qe Kosova , Shqiperia jane nje , dhe qe ne popujt e ketyre viseve te qendrojme te bashkuar me shume se asnjehere tjeter per te perjetuar vite te lumtura, se e meriton ky popull i pervuajtur me fatin e te cilit eshte luajte sipas tekeve te shteve te fuqishme.
Po këtë ditë...

Show More


  • Submitted by: blendberisha
  • on November 25, 2012
  • Category: Arts and Music
  • Length: 425 words
  • Views: 27
  • 1 rating(s)

Citations

MLA Citation

"Jcjdjs". Anti Essays. 13 Dec. 2018

<http://snehaedu.com/free-essays/Jcjdjs-357742.html>

APA Citation

Jcjdjs. Anti Essays. Retrieved December 13, 2018, from the World Wide Web: http://snehaedu.com/free-essays/Jcjdjs-357742.html